Oznaka: knjižnice

Ljubljana - Svetovna prestolnica knjige 2010 in Knjižnica pod krošnjami

Mestna občina Ljubljana se lahko pohvali s kulturnim nazivom Svetovna prestolnica knjige 2010. Projekt se imenuje Knjižnica pod krošnjami in je namenjen temu, da spodbudi branje knjig, tako romanov, zgodovinskih epopej, znanstvenih knjig, otroških pravljic ali ekonomske literature. Pravijo da ni knjige, ki ne bi našla svojih pet minut na trati pod hrastom.

 

Knjižnica pod krošnjami

 

Branje knjige je dandanes kar težko. V tem dinamičnem ritmu, ki ga živimo je še kako dobrodošel projekt kot je ta. Časa je malo, dobrih knjig je veliko. Vendar je prav da si kdaj pa kdaj privoščimo kakšno kvalitetno branje.

 

Če želite obiskati knjižnice pod krošnjami je v Ljubljani več lokacij: Ljubljanski grad, Park Tivoli, Trnovski pristan, Park Tabor, Botanični vrt in Sprehajališče breg.


Knjižnice so na prizorišču od 10.00 do 20.00 navadno v petek, soboto in nedeljo.


Razdeljene so na različne tematike, tako lahko v Botaničnem vrtu najdete literaturo za ljubitelje poezije in narave, v Trnovskem pristanu za študente in humaniste ali v parku Tivoli, kjer imajo splošne teme, to pomeni za vsakega nekaj.


Vse »krošnje« so najbolje dostopne peš, lahko pa se sprehodite od ene do druge. Dobra ideja za sprehod po mestu, ker na ta način vidi lepe predele. Posebej poletni čas je najbolj primeren za sprehod pod krošnjami, kajti na soncu je čez dan kar prevroče, zato si pa lahko vzamete v roko kakšno knjigo in jo v miru prelistate pod krošnjo.


Obilico užitkov ob malo drugačnem sprehajanju po Ljubljani.


Več informacij o projektu si lahko preberete tukaj: http://www.knjiznicapodkrosnjami.si.

 


Kategorije: Kultura, Ljubljana z okolico
Oznake: branje, knjiga, knjižnica pod krošnjami, knjižnice, Ljubljana, ogled Ljubljane, svetovna prestolnica


Slovenia HolidaysSlovenia Holidays MobileMobile TwitterTwitter FacebookFacebook YouTubeYouTube Bookmark and ShareShare